MAIL

AICI VA PUTETI INSCRIE PE ACEST BLOG DACA SUNTETI CU SUFLETUL ALATURI DE NOI!

VA ROG INSCRIETI-VA AICI PENTRU A PUTEA COMUNICA !

miercuri, 22 iunie 2011

Cuvintele nu mai au rost :"Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul ! " - 70 de ani

V-am făgăduit din prima zi a noii Domnii şi a luptei mele naţionale să vă duc la biruinţă; să şterg pata de dezonoare din cartea Neamului şi umbra de umilire de pe fruntea şi epoleţii voştri.

Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a Bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna. Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!

Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.

Ostaşi,

Plecaţi azi pe drumul biruinţelor lui Ştefan cel Mare ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor. Înainte. Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aci straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.

Ostaşi,

Înainte. Să luptaţi pentru gloria Neamului. Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri. Să cinstiţi prin vitejia voastră amintirea lui Mihai Vodă şi a lui Ştefan cel Mare, a martirilor şi eroilor căzuţi în pământul veşniciei noastre cu gândul ţintă la Dumnezeu.

Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.

Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

Ostaşi,
Izbânda va fi a noastră. La luptă.

Cu Dumnezeu înainte!"
*Comandant de căpetenie al Armatei: Generalul Antonescu 22 iunie 1941

marți, 7 iunie 2011

Cum sa intelegem mandria de a fi Român ?

  Frati Români nu am mai scris de ceva timp si parca sufletul ma indeamna sa continui alaturi de voi aceasta lupa.
  Lupta noastra , pe care suntem oblogati sa o ducem in deschiderea ochilor tuturor Românilor adevarati care , cum spunea maresalul Ion Antonescu , " platesc atat de scump greselile  noastre " si trebuie sa indure munci mizere , cand bogatiile tari sunt exportate sau cand campul nostru in loc sa ne aduca mancare sanatoasa si ieftina , este plin de buruieni.
  Haideti sa ne unim pentru aceasta tara , in care strabunicele si bunicele noastre au trait o viata vaduve ca ai nostri stramosi au murit in piept cu schije sau gloante .
  Nu putem sa fim indiferenti si sa consideram ca istoria trebuie stearsa si sa ne aliniem la noile standarde ale lumii in  care vom trai o viata intreaga intr-un birou al unei corporatii straine, vom plati credite ca sa putem avea acoperis deasupra capului, vom hrani copii cu organisme modificate genetic , vom vedea soarele doar prin geamul de la birou.
    Nu putem sa traim doar pentru a manca , a dormi  si  a merge la serviciu.Nu putem sa lasam copii sa traiasca in gradinita si sa-i vedem , doar cand se duc la culcare.
   Nu vedem ca acum lumea alearga doar pentru bani calculati in asa fel incat sa nu ajunga, nu vedem ca uitam de bunicii si parintii nostri.Cand v-ati mai sunat parintii sau bunicii?
   Nu vedem ca pretul legumelor si fructelor este din ce in ce mai mare si noua ni se spuna ca agricultura nu este profitabila?
    Nu vedem ca se arunca cu noroi in simboluri si in neam , spunand ca suntem un popor ramas in urma , fara a preciza ce criterii folosesc ?
   Noi suntem sufleteste peste toate popoarele din lume , pentru ca am fost mereu granita marilor imperii si am ramas Români.
  Ce inseamna mandria de a fi Român?
  Nu inseamna sa ii umilim pe cei care nu sunt Români , ci inseamna sa fim atat de uniti incat unitatea noastra sa ne faca exemple pentru ceilalti.
  Voi scrie o pilda in care sa va arat ca unitatea si egalitatea intre Români ,va naste România cea pe care multi o cred disparuta:
"In timpul unei campanii militare, un pluton muncea la repararea unei
căi ferate distruse de bombardament. Câţiva soldaţi, deşi se străduiau, nu puteau clinti un stâlp greu, căzut peste şine. Alături, caporalul striga la ei, ocărându-i pentru neputinţa lor. Trecând pe acolo, un om l-a întrebat:
          - De ce nu-i ajuţi şi dumneata ?
          - Eu sunt caporal, eu supraveghez şi comand. Ei trebuie să muncească!
          Străinul nu a mai spus nimic, dar şi-a scos haina şi a început să tragă şi el cot la cot cu soldaţii de un capăt al stâlpului. După scurt timp, au reuşit să elibereze şinele. Încântaţi de reuşită, soldaţii i-au mulţumit străinului care, luându-şi haina să plece, i-a mai spus caporalului:
          - Dacă va mai fi nevoie, să mă chemaţi şi altădată!
          - Da ?! - zise în batjocură caporalul. Dar cine eşti dumneata ?
          - Sunt generalul acestei divizii ...
"
  Va rog sa-i anuntati pe toti cei care vor sa se adune in Sfanta Unitate a Românilor , intai aici pe internet , si apoi sa restabilim valorile acestei tari.
   Pot primi pe mail orice aveti referitor la mandria de a fi Român sau puteti posta mai jos ca si comentariu.
   In scurt timp voi promova aceasta unitate intr-un mod in care ne va face mandri.
   Nu uitati ca Dumnezeu ne va ajuta , dar trebuie sa facem si noi ceva.
   Vara aceasta cu ajutorul lui Dumnezeu veti vedea aceasta miscare a sufletului Românesc va renaste sufletul Românesc.
   Munca nu este a mea frati romani , ci este munca noastra.
   Toti vom fi priviti cu zambetul pe buze de stramosii nostri si aceasta tara va fi o oaza.
   Spunti-l tuturor de astazi inainte sa poarte uniforma de Român mandru.
   Frati Români contactati-ma nu va fie rusine , frica , toti suntem din pamantul acestei tari.
    Frati Români  , in final doua strofe dintr-o poezie de Cosbuc:

DECEBAL CATRE POPOR
de George Cosbuc

Viata asta-i bun pierdut
Când n-o trăiesti cum ai fi vrut!
Si-acum ar vrea un neam calau
S-arunce jug în gitul tau:
E rău destul ca ne-am născut,
Mai vrem si-al doilea rău?
  Eu nu mai am nimic de spus!
Voi bratele jurind le-ati pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Si-n zei! Dar va ginditi, eroi,
Ca zeii sunt departe, sus,
Dusmanii lângă noi!