MAIL

AICI VA PUTETI INSCRIE PE ACEST BLOG DACA SUNTETI CU SUFLETUL ALATURI DE NOI!

VA ROG INSCRIETI-VA AICI PENTRU A PUTEA COMUNICA !

marți, 19 iulie 2011

A murit si a plecat la Domnul Parintele Arsenie Papacioc

   Unul din Stalpii Ortodoxiei si Poporului Nostru , Parintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul.
   In varsta de 97 de ani Parintele era constient ca urmeaza sa plece din aceasta lume si de aceea nu a fost surprins.
   Am avut priviligiul de a ma intalni cu Parintele Arsenie Papacioc acum o luna , la Manastirea Terchirghiol unde slujea din 1976.Cand il vezi prima data pe Parintele Arsenie , gandul te duce la Sfintii din icoane , un trup slab , aproape fara umbra, care lumineaza doar din interior.
   M-a binecuvantat in chilia Sfintiei Sale si era atat de zambitor incat ai zice ca sufletul lui numai era pe acest Pamant .Am stat putin ca nu am vrut sa-l obosesc pe Parinte.
  Apoi parintele Arsenie statea la usa chiliei , dupa o usa din plasa de tantari , iar lumea venea acolo doar sa-l vada.El voia sa-i primeasca pe toti si desi nu avea voie sa se oboseasca.Oricum ii binecuvanta pe toti prin usa , iar oamenii erau atat de bucurosi ca l-au vazut incat sufletele lor se tineau de mana.
   Parintele avea o privire atat clara, ochii sai ca marea erau atat de vii incat ai zice ca avea douazeci de ani.
  Apoi dupa ce lumea a plecat de langa chilie , Parintele a mai stat mult timp la usa privind la toti cei din curtea manastirii si zambind.
  Acest stalp al Romaniei , care a fost martirizat in temnitele comuniste in perioada de influenta ruseasca nu s-a lepadat niciodata de aceasta tara , cu vorbele lui "Dumnezeu ne iubeste mai mult decat ne uraste dracul" sau "Nimic nu este pierdut atât timp cât credinţa este în picioare, cât sufletul nu abdică şi capul se ridică din nou" el ar trebui sa ne impulsioneze sa-i calcam pe urme.
   Dumnezeu sa-l odihneasca pe Marele Nostru Parinte, cu toate ca stim ca el continua lupta pentru tara noastra asa cum a facut o si in viata materiala.
   Asta e Poporul Roman: Arsenie Papacioc , Iustin Parvu, Adrian Fageteanu nu ce ne arata noua la televizor.
   Cand ma numesc Român  as vrea ca numele meu sa fie asociat cu ei si nu cu nonvalorile si nu cu pleava societatii , si nu cu cei care dau si primesc caldari la votare si nu cu cei care spun ca România e o tara fara viitor si nu cei care cred ca tara asta ce a suferit si a fost schingiuita nu se va mai ridica.
  Trebuie sa-i facem mandri de noi  si sa nu lasam acesti stalpi ai Romaniei sa fie uitati.
   Parinte stiu ca o sa ne ajuti din ceruri pe cei cu inima curata ce vrem sa ducem Romania acolo unde se cuvine sa fie!
  O viata avem Români si o cinste!Desteptati-va ca am dormit destul!(Filmul Mihai Viteazul 1971,regia:Sergiu Nicolaescu)

Un comentariu:

 1. Mi-a plăcut foarte mult articolul, mulţumesc pentru link. Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Arsenie Papacioc împreună cu drepţii.  Arhimandrit Arsenie Papacioc:

  „Românii trebuie să înţeleagă că nu se poate fără cruce. Suferinţa-i un dar de la Dumnezeu. „Te-am umilit, popor român, ca să te poţi înălţa!” Omul fuge de suferinţă ca un laş. Noi nu zicem să o cauţi, dar dacă a picat peste tine, biruieşte-o! (...)

  Diferenţa între dramă şi tragedie e că în dramă eroii biruiesc, iar în tragedie sunt înfrânţi. Noi nu avem tragedii. Avem numai drame. Eroii noştri au biruit, toţi! (...)

  Orice moment istoric are motive să te înţelepţească. Toate veacurile au fost pline de ticăloşi, dar ticăloşii din veacul acesta au umplut cerul de sfinţi. Nu trebuie numaidecât să suferi, dar să-ţi pui întrebarea: ce-i cu mine, ce rost am pe lumea aceasta?”

  (Din cartea „Ne vorbeşte Părintele Arsenie”, de Arhimandrit Ioanichie Bălan)

  RăspundețiȘtergere